Лили Иванова остана без икономка, преживяла лична трагедия

Лили Иванова остана без икономка, преживяла лична трагедия

Примата Лили Иванова почти от година е без икономка, която да се грижи за дома ѝ. Дълго време тези задължения бяха поверени на пенсионерката Мария, която се бе доказала като един от най-верните хора от обкръжението на звездата. Възрастната жена обаче доброволно си тръгнала от дома на естрадната прима, тъй като преживяла лична трагедия – погребала съпруга си.

В негова памет 70-годишната икономка решила да престане да работи за Лили и да се премести да живее в близкото до столицата село Яна, където мъжът ѝ имал къща. Противна на слуховете, че чепатата изпълнителка на „Ветрове” прогонила прислужницата си заради скандал, в който били намесени кражби, всъщност караници помежду им не е имало. И досега двете се чували и поздравявали по празниците. При всеки разговор Лили увещавала Мария да се върне в дома ѝ, защото още не можела да си намери токова доверен човек. Тя била единствената, изпитана във времето и нито веднъж не си отворила устата за личния живот на шефката си.

Навремето каката на естрадната икона – Магда, я запознала с въпросната Мария, с която били колежки.

Сега функциите ѝ били иззети от шофьорите и пиарите на Лили, които я снабдявали с всичко, което ѝ трябва. Музикалната легенда първоначално се дърпала да пуска вкъщи непроверени чистачки, но и пък не искала да върти парцала сама. През годините тя неведнъж ставала жертва на обир както от непознати, така и от близки хора. Именно затова била толкова мнителна към всеки нов човек, с когото се срещала, особено към тези от екипа ѝ.

Историята помни и куриозен случай, известен като драмата с „чергата на Лили Иванова”. Тя се разиграва по време на снимките на първата серия на филма „Хан Кубрат – Фанагория”. Пред трона на Хан Кубрат трябвало да бъде сложена красива постелка. „Не знам откъде тези дяволи художниците бяха разбрали, че Лили Иванова има подобен скъп килим, донесен май от Париж. И го взехме”, спомнят си хора от екипа. Тъй като певицата в това време била на турне в чужбина, от екипа на филма успели да убедят с внушителната за онези години сума от 2 000 лева подкуп тогавашната ѝ икономка, която се навила всеки ден да носи постелката в двореца на хана. Снимките обаче се проточили, Лили се прибрала от чужбина и станал чутовен гаф. Когато естрадната звезда научила какви ги е вършила зад гърба ѝ, уволнила икономката си с жесток скандал. После не искала и да чува за филма, в който килимът ѝ взел участие без нейно знание, пише „Ретро”.