Лидерът на ЕНП към Борисов: Имате нашата подкрепа

Лидерът на ЕНП към Борисов: Имате нашата подкрепа

„Имате нашата подкрепа. Редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение“. Това заяви президентът на ЕНП Доналд Туск пред лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Двамата се срещнаха в Брюксел преди началото на втория ден от заседанието на Европейския съвет.

Борисов и Туск се обединили около мнението, че кабинетът постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани, а политиките на правителство могат да гарантират устойчиво развитие на България. Според Туск именно системните партии като ГЕРБ имали нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата. Той поздравил Борисов и за победата на ГЕРБ на провелите се частнични местни избори.

Двамата коментирали и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от COVID-19 върху икономиките и обществата на държавите членки на ЕС. Те изтъкнали и големия принос на ЕНП в изготвянето на спасителния план.

„Ето защо семейството на ЕНП е най-голямото и най-силното“, обединили се Борисов и Туск.

Те обсъдили и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия Европейски съюз. Премиерът изтъкнал, че докладът е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. Борисов подчертал, че България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система.