Лечител разкри как да се отървем от синузита завинаги

Лечителят Васил Дамянов разкри във Фейсбук как да се спасим завинаги от синузита:

„През 1998 година момиче, което учеше в Тракийския университет в Стара Загора, имаше синузит в много остра форма.

Приемаше антибиотици и различни мазила от лекарите, но без успех. Тогава изгорих едно листо чемерика, разтрих го на ситно на прах, взех с върха на ножа и я накарах да смръкне първо с едната ноздра и после с другата.

След десетина минути започна обилно течение от носа, започна да киха. След около пет минути всичко отшумя. И момичето ми каза: Изведнъж ми светна пред очите, дишам спокойно, не ме боли вече главата.“

Ето и повече информация за билката чемерика: Многогодишно тревисто растение, което се използва за укрепване на скалпа и корените на косата, прилага се при косопад и пърхот. Veratrum Lobelianum Berhn расте във влажни и мучурливи места, растението е с право стъбло с височина до 1.5 м, цъфти през от юни до август. За билколечение се използват корените и коренището.

В корените и коренищата на чемериката се съдържат алкалоиди от стероиден тип (аминоалкохоли, естерни алкалоиди, глюкоалкалоиди): алкамини — вератрамин, первин, гермин, протовератрин; смола, скорбяла, захар. Чемериката се прилага външно при косопад и при упорит пърхот. Тя се използва за мазане при подагра и херпес зостер.

Билката е силно токсична! Назна­чава се само по лекарско предписание. Пероралното прилагане на чемериката е забранено поради голямата токсичност на расте­нието. Съхранявайте на място недостъпно до деца и далеч от пряка слънчева светлина.

 

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share