Лесна рецепта със стафиди прочиства черния дроб

Лесна рецепта със стафиди прочиства черния дроб

Процедурата за почистване и детоксикация на черния дроб с помощта на стафиди е един от най-ефективните методи за възстановяване на организма. Това е особено важно при хронични заболявания, защото задръстването на организма с токсини пречи на самото лечение.

В организма черният дроб играе ролята на фабрика за кръв. Също така помага и за укрепване и стимулиране на храносмилането в организма. Черният дроб изпълнява още една важна функция – той чисти кръвта и премахва всички токсини и замърсявания от нея.

Изберете качествени стафиди без блясък, сбръчкани, не прекалено меки, нито твърди. Зърната трябва да бъдат цели и да не са повредени. Добрите стафиди трябва да бъдат тъмнокафяви. Но има и черни стафиди със син оттенък, които се получават от тъмните сортове лози.

Сутринта накиснете половин чаша стафиди в гореща вода за 15 минути. След това измийте добре под течаща вода. Поставете измитите стафиди в чаша и я напълнете с преварена вода, охладена до стайна температура. Оставете до сутринта.

На следващата сутрин на празен стомах изпийте течността и изяжте стафидите. Легнете от един и половина до два часа, като слагате през това време топли кърпи или термофор от дясната страна на корема. Тази процедура се прави само веднъж седмично в рамките на един месец. Може да повторите процедурата два пъти годишно.