Лекари: Раменете и челюстта изтръпват при болно сърце

Дори да нямате видими сърдечни проблеми или вродени аномалии, с годините силата му неизбежно започва да намалява и това често води до усложнения, за които дори не сме разбрали. Повтарящите се болки в гърдите може да показват слабост на сърцето.

Свикнали сме с факта, че един от основните ни органи в тялото е вляво. Но всъщност при слабост на сърцето ще имате болка в гърдите, както и неприятни усещания, които могат да се появят в ръцете, раменете и челюстта. Ако болките в гърдите са станали постоянни, това е причина да се замислите и да отидете на лекар, казват специалистите. Изпитвате ли дискомфорт при бързо ходене?

Не можете да ходите повече от 10 минути без почивка? Имате ли проблеми с дишането по време на сън? Усещате ли недостиг на въздух дори в най-обикновена ситуация? Това също за сигнали за отслабнало сърце. Сравнете усещанията си с тези, които са били, да кажем, преди две години. Ако забележите влошаване, това е причина да се изследвате, препоръчват лекарите.

Симптомите, които често се бъркат с грип, също са присъщи на сърдечните проблеми. Те включват студена пот, бърза умора и гадене.

Това показва проблеми с притока на кръв, недостатъчен кислород, постъпващ в сърдечната система. Слабото сърце води до нарушено кръвообращение в периферията на тялото. Течностите се просмукват и натрупват под кожата, което особено засяга краката – те се подуват. Но подуването може да изчезне сутрин и да се появи отново вечер. Малкият оток може да не е опасен, но ако състоянието се влошава, изпитвате трудности при ходене, не можете да станете от леглото сутрин, задължително си обърнете внимание!

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share