Лекарите срещу COVID – крият умората и не отстъпват

Лекарите срещу COVID – крият умората и не отстъпват

Медици от цялята страна излязоха за поредна вечер пред болниците с включени светлини на телефоните си в знак на подкрепа към всички на първа линия и с молба към хората да спазват мерките.

За първа вечер лекари от Пловдив се включиха с емоционален призив към обществото за спазване на мерките. Точно в 20 часа светлини от десетки телефони озариха входова на Университетските болници “Каспела” и “Св. Георги”, в които има обособени отделения за лечение на пациенти с COVID-19.

“Целта е да покажем на обществото, че сме лекари на първа линия и в момента, когато всеки си почива, ние сме на работа. Молим всички да спазват хигиена, дистанция и дисциплина”, обясниха директорите на УМБАЛ “Каспела” проф. д-р Илиан Дойков и проф. д-р Карен Джамбазов на УМБАЛ “Св. Георги”. “Пазате нас. В този момент ние сме ви нужни”, допълниха лекарите от COVID отделенията.

Колегите им столицата също се включиха. „И тази вечер екипите на ВМА излязоха с призив към обществото да се спазват стриктно мерките за ограничаване разпространението на COVID-19“, написаха медиците в социалните мрежи и споделиха снимки.