„Левски“ ще заложи на треньор от чужбина?

Левски остана без треньор след загубата от Черно море – 1:2. Георги Тодоров обяви, че ще подаде оставка, а от ръководството не са правили опити да го разубедят и приемат решението му. Така най-късно до сряда на „Герена“ ще има нов треньор. Тогава името му официално ще бъде обявено, след като бъде прието от членовете на Надзорния и Управителния съвет, които в последно време заседават заедно.

Изборът ще падне изцяло на плещите на Наско Сираков. Според запознати на „Герена“ са стигнали до едно общо решение – Левски да бъде поверен на чужденец. Смята се, че само такъв ще може да изправи отбора на крака преди серията от тежки мачове, която предстои. Тя стартира с гостуване на Лудогорец, минава през двубои с Локо (Пд) и ЦСКА, за да се стигне до мач срещу Херо и Берое под Аязмото.

За „Герена“ от доста време бе спряган Ясен Петров. „Сините“ шефове обаче не смятат, че той ще може да се справи в тази напрегната обстановка. С нулев шанс са още Велислав Вуцов и Емил Велев, макар и да са готови на секундата да приемат каквото им предложи Сираков. Както е известно, собственикът на Левски има един роден фаворит – Станимир Стоилов. Той обаче вече е получил твърд отказ от него още през лятото. Близките до Наско знаят, че той няма да прави нови метани, за да се събере отново с Мъри.

Така тимът ще се насочи към специалисти от региона. Според източниците на „Мач Телеграф“ разговорите, че започнат от добре познато име – Славиша Стоянович. Той се превърна в любимец на феновете, както и на играчите. Левски обаче се раздели с него през зимата на 2019 година и то в средата на подготовката. Причината бе, че словенецът със сръбски корени бе започнал преговори с федерацията на Латвия, след като на „Герена“ имаше сериозно забавяне на възнагражденията преди смяната на собствеността. Това доведе и до раздялата с Габриел Обертан, който си би камшика в посока Турция. Славиша пък сдаде в Кипър, където Левски бе на подготовка, на Георги Дерменджиев. Впоследствие подписа с латвийците, но тази негова авантюра в прибалтийската държава приключи без успех. В момента Славиша няма отбор и на „Герена“ ще пробват да се възползват от този факт.

Златомир Загорчич също бе смятан за идеален вариант за Левски, макар до този момент да е бил в ролята на опонент на отбора като треньор и играч. Сърбинът с български паспорт доказа със Славия, че може да се справя с отбор без звезди, както и с по-скромни финансови средства. Тази възможност обаче се изпари снощи, след като той предпочете офертата на ЦСКА. Мнозина фенове пък искат да видят на „Герена“ Бруно Акрапович.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share