„Левски“ подгони антирекорд от сезон 1985/86

„Левски“ подгони антирекорд от сезон 1985/86

„Арда“ записа историческа победа втория си сезон в елита, след като успя да превземе един от най-страховитите стадиони у нас – този на „Левски“. „Левски“ изпраща една от най-черните си години като домакин, но истината е, че дъно няма и може да се дълбае още.

Тимът от Кърджали бе третият отбор през тази есен, който е ликувал на „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ за пръв път, откакто е стартирало съперничеството им с родния гранд. „Царско село“ проправи път с победата 1:0, а след това от промоцията се възползваха и от „Черно море“, които до този момент имаха един успех в София, но той бе на друг стадион. Затова Илиан Илиев и играчите му също записаха имената си в историята, както в събота си го заслужиха и колегите им от „Арда“.

Така „Левски“ първи по график от сезон 1985/86, когато за последен път допусна три отбора да превземат крепостта му. А тогава дори бяха четири – „Ботев“ (Вр), „Локомотив“ (Пд), ЦСКА и „Берое“. Сега „Левски“ мина метър с „Етър“, който също няма успех на „Герена“ в историята си. Но нещата може да се променят, ако „сините“ продължават да са закотвени във Втората осмица, които изглежда напълно реално. Това важи и за „Монтана“.

Тимът от Северозападна България до този момент е стигал само до равен на „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, но и това може да се промени през пролетта. Справката показва също, че от настоящите отбори в елита има още два, които не са триумфирали в Долината на глинените гърнета, както в миналото наричаха леговището на „сините“. Това са ЦСКА 1948, както и адашите от „Българска армия“, които заради мерки за сигурност все още не са идвали на „Герена“.