„Левски Лукойл“ победи „Рилски спортист“ в дербито

Силно второ полувреме донесе победа на „Левски Лукойл“ в дербито на 1 кръг на НБЛ срещу „Рилски спортист“. В Самоков „сините“ спечелиха със 75:64.

Двата отбора бяха равностойни до почивката, като домакините имаха леко превъзходство в стрелбата зад линията за 3 точки. Самоковци дори поведоха с двуцифрена разлика, но в края на полувремето допуснаха да бъдат застигнати.

Ситуацията на терена бе коренно различна след паузата. Играчите, водени от Константин Папазов, излязоха крайно мобилизирана и не само поведоха, но и се откъснаха напред. Разликата достигна до 18 точки в началото на последната четвърт. Ситуацията на Людмил Хаджисотиров се утежни и с петото нарушение на играещия силно в първото полувреме чилийско американски център Нико Карвачо (8 точки). Левски Лукойл вкара цели 21 точки в третата част срещу само 8 за самоковци.

Данило Тасич бе в основата на преобразяването на „Левски Лукойл“ през второто полувреме. Центърът завърши с 24 точки и 12 борби. Чавдар Костов добави 11 точки, с колкото завърши и Йордан Минчев. Дебют на терена в НБЛ направи юношеският национал Константин Тошков, роден през 2002 г.

За „Рилски спортист“ Павлин Иванов започна силно мача и завърши с 16 и 5 асистенции. Трей Пртър добави 10.