Левскари готвят протест в подкрепа на биячите на Слави Ангелов

Фенове на Левски са се събрали за да обсъдят как да помогнат на двамата братя боксьори – близнаците Георги и Никола Асенови, които са обвинени за побоя на журналиста Слави Ангелов, пише Lupa.bg. Братята на няколко пъти се пробваха да излязат на свобода, но съдът окончателно поряза мераците им.

Медията ни научи, че сините фенове вероятно до дни ще излезнат с декларация, в която да подкрепят братята. В нея щяло да бъде изтъкнато, че за всички престъпления се обвиняват фенове на синия отбор. Ултрасите на столичния клуб щели да припомнят случаите с взривовете, в които като бомбаджии бяха обвинени отново левскари. В декларацията ще бъде споменато, че ако не бъдат освободени левскарите, ще се стигне до улични протести.

Въпреки че вече има осъдени фенове на синия тим, запалянковците щели да твърдят, че братята боксьори нямат нищо общо с побоя на журналиста.

Разследващият журналист и главен редактор на в. „168 часа“ Слави Ангелов беше нападнат и пребит пред дома си на ул. „Дондуков“ в София във вторник (17 март) вечерта. Венелина Гочева е първият човек, на който той се обажда по телефона след случилото се. „Гочева, пребиха ме“, това ми каза Слави.

Един от нападателите го е снимал с телефона си. „Дали е правел снимки за спомен или видео, не е ясно, но подобно нещо е ужасно брутално“, допълни още Венелина Гочева.

По думите ѝ Слави Ангелов е получавал много заплахи през годините, но подобно нещо се случва за първи път.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share