Кърджали си обича Цвета, защити я с декларация, тя обвини колегите си в цирк

Кърджали си обича Цвета, защити я с декларация, тя обвини колегите си в цирк

ГЕРБ-Кърджали категорично се противопоставя на злоумишлените опити на политическото задкулисие, дирижирано от старата – нова коалиция между БСП и ДПС, да „обезглави“ българския парламент като отстрани неговия легитимно избран председател с напълно несъстоятелния аргумент, че брани авторитета на Народното събрание. Така от формацията в избирателния район на шефката на парламента изригна с декларация в защита на Цвета Караянчева, наречена от лидера им и премиер Бойко Борисов „проста кърджалийска …..“

„Възразяваме срещу поисканата от тях оставка на Цвета Караянчева с фиктивния мотив: нарушаване на Kонституцията и законите на страната. Зад нея прозират нечисти тяснопартийни интереси, зле прикрити лидерски амбиции, клиентелизъм, реваншизъм и жажда за власт, замаскирана като героична наполеонова поза.

Цвета Караянчева е естествен, не назначен политически лидер, който вече 13 години се бори с хегемонията на ДПС в смесените райони. Това видимо е непростим грях за ДПС и огромна заплаха. Защо иначе партията ще бъде основен двигател на публичното обругаване на един достоен човек, силна жена и водач на борбата срещу монополизирането на Кърджали от ДПС. На принципа „Два конгреса – една цел“ социалистите и ДПС не крият амбициите си да получат поста на Цвета Караянчева по служебен път. Опомнете се, политически брокери! Пътят към властта не минава през гилотината, минава през редовните избори и доверието на българските граждани“, пишат в острото писмо герберите.

Днес бяхме свидетели на представление, което заора дъното. Така шефката на Народното събрание Цвета Караянчева, която оцеля при своеобразен вот на недоверие, организиран от опозицията, коментира случилото се в пленарната зала. И разкри, че е говорила с премиера Бойко Борисов, който я уверил, че не я е наричал „тъпа кърджалийска …. „. “

„Говорихме с г-н Борисов по темата, той каза: „Аз такова нещо не съм казвал“. Повече няма какво да говорим по тази тема, заяви герберката пред Би Ти Ви.

Тя определи като ненужно упражнение на опозицията исканията за оставката й. „Вяло бяха подбрани мотивите и то атакуваха не мен, а правителството, дошло на власт с честни избори“, каза още тя.

Цвета Караянчева заяви, че отговорност за доверието в парламента е на всичките 240 народни представители. „Като председател на НС винаги съм защитавала позициите на българския парламент и българските граждани и никога не съм си позволявала на уронвам престижа ни в Европа“, обясни тя.

Според нея когато се говори пред партийна аудитория, човек винаги говори по начин, по който да я възпламени. „Аз съм член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, както и председател на партийната структура в Кърджали. Всички искаме да спечелим все повече избиратели и това е начин“, заяви още Караянчева.

Тя допълни, че много пъти е протягала ръката към протестиращите за разговори по различни теми. „Същото направих и в Благоевград – посрещнаха ме с яйца“, припомни депутатка номер 1.