Куха фирма от Търговище е получател на хероина от Дубай

Рекордното количество хероин, открито на 7 февруари на Пристанище Варна – Запад, е разкрито от митничарско куче.

Първоначално проверката с рентген на битумните ролки, в които е била скрита дрогата, не реагирала на наркотик. Затова се е наложило съмнителните ролки да бъдат проверени допълнително, съобщи заместник главният директор на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ Светослав Владимиров.

Според него митническият служител от Търговище, който е заловен и предстои да бъде обвинен в наркотрафик, е хванат благодарение на съдействието на колегите му. Според Владимиров, това е първото такова количество дрога, засечено на българска морска граница. Заради пандемията трафикът вероятно е пренасочен по море, допълни Владимиров.

Търговищката фирма – получател на контейнерите, всъщност е развивала дейност в Шумен, но според апелативния прокурор на Варна, Владимир Чавдаров, става дума за фирма, която няма активна дейност към момента. Собственикът й е задържан и предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Предполага се, че огромното количество дрога не е предназначено за българския пазар, а става въпрос за канал за трафик на наркотици.

Previous post Ген. Атанасов иска край на „Борисовата корумпирана държава“
Next post Куман хвали ПСЖ, Почетино се радва за Мбапе