Кръчми в София пуснаха викачи, канят на ядене и пиене „зад завесата”

Въпреки строгата забрана за отваряне на ресторанти и барове в епидемията до 21 декември, кръчми в центъра на София не удържаха на заповедта и работят нелегално, разказаха очевидци.

Оказа се, че бистра и малки ресторантчета в центъра на столицата не само че готвят и сервират, като приемат клиенти тайно, но и са пуснали викачи по улицата, за да зарибяват подходящи клиенти, преценявайки ги „на око”.

Въпросните кръчмарски агенти са на добре познатия принцип, който се прилага всяка година по морето – оглеждат внимателно минувачите и преценяват кои биха се хванали на въдицата да хапнат и пийнат нелегално, пише „Лупа“. Служителите на заведенията примамват хората с обещания за страхотни вкусотии и добри отстъпки от цената.

Най-желаната клиентела са чужденците, защото са платежоспособни и пускат по-тлъсти бакшиши. Видят ли хора, видимо небързащи по работа и чуят ли английска или немска реч, викачите се включват на мига – спират хората и пускат широка усмивка, като ги канят на почерпка „зад завесата”.

Репликата се е превърнала в нещо като код за тайна покана на клиенти.

За да приемат незачитащите карантината клиенти, работещите кръчми са направили тайни кътчета или сепарета, отделени от официалните помещения и там сервират хапване и пийване на осмелилите се да нарушат правилата в епидемията.

Други действат по-смело и просто затъмняват прозорците със щори, за да не се вижда отвън, че работят и така да избегнат някоя внезапна проверка, сле което да отнесат тлъста глоба.

Previous post Верстапен с първи полпозишън за сезона в Абу Даби
Next post Басино спечели гигантския слалом в Куршевел