Кръстаич вика вратар от Малта за контроли с Кипър и Люксембург

Кръстаич вика вратар от Малта за контроли с Кипър и Люксембург

Националният селекционер Младен Кръстаич обмисля да повика вратаря на малтийския Флориана Георги Китанов за предстоящите контроли с Кипър и Люксембург, съобщава Gong.bg. 27-годишният страж ще замени Иван Дюлгеров от Черно море в състава на „лъвовете“, след като последният загуби титулярното си място при варненци.

Останалите двама вратари в селекцията на „трикольорите“ ще са Даниел Наумов от ЦСКА 1948 и Светослав Вуцов от Славия. Китанов ще бъде трета опция.

Георги Китанов играе втори сезон във Флориана. Той е твърд титуляр за малтийския клуб, който към момента заема 9-о място във временното класиране на местния шампионат с едва 9 точки от 8 изиграни мача. Лидер е Хамрун Спартанс с 22 точки.

Кариерата на Китанов започна в Черно море, а след това премина през ЦСКА. Той е играл още за румънските Астра Гюргево и Петролул Плоещ, преди да премине във Флориана. Стражът е бил викан в националния отбор през годините, но така и не записа официален дебют.

България ще гостува на Кипър на 16 ноември, а четири дни по-късно предстои визита и на Люксембург. Очаква се в близките дни Младен Кръстаич да обяви окончателния състав на „трикольорите“ за двете контроли.