КРИБ: „60 на 40“ трябва да действа до края на юни 2021 г.

Миналата седмица предложихме на социалния министър Деница Сачева мярката „60 на 40″да действа до 31 юни догодина, тъй като тогава очакваме началото на новия сезон на туризма. Това каза председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев по време на годишното общо събрание на организацията.

„Тъй като тази мярка не работи за новозначени служители, а само за тези, които са освободени, беше подготвен инструментът „Заетост за теб“, който ще поеме минималната работна заплата и осигуровки за 6 месеца на новозначените работници, взети от трудовите борси“, допълни Домусчиев.

От организацията предлагат да отпадне и „рая на длъжника“, за да няма междуфирмена задлъжнялост и масови фалити. Трета мярка е разсрочването на кредитите към банковия сектор. КРИБ предложи още сектор „Строителство“ да бъде отпушен.

Данните сочат, че КРИБ е направила дарения за над 13 млн. лв. за медицинско оборудване, хранителни продукти за нуждаещите се, за медиците на първа линия, за финансова помощ и пр.

Previous post Проф. Радулов за скандала с Радев: Чиновническа клюка
Next post Тежка катастрофа на пътя Видин – Монтана