Крепостта на „Арда“ не е превземана от над 2 години

Треньорът на „Лудогорец“ Станислав Генчев заяви след успеха над „Черно море“ с 1:0, че целта пред неговия тим е да вземе 6 точки от двата отложени мача – срещу „Арда“ и“ Ботев“ (Пд), които са на 17 и 20 декември.

Двубоят с тима на Николай Киров обаче се очертава като повече от тежък. И тук не говорим само за отличната форма на „сините“, които нямат загуба в първенството от почти два месеца (0:2 от „Черно море“ на 27 септември), а за това, че стадионът в Кърджали се е превърнал в истинска крепост за „Арда“, що се отнася до срещите за първенството.

Последното поражение на „сините“ у дома е още когато те бяха във Втора лига и то преди повече от 2 години. На 28 октомври 2018 г. „Арда“ бе победен от „Царско село“ с 0:1 в мач, опорочен от главния арбитър Станислав Ставров.

След това се навъртяха 17 срещи от Втора и Първа лига, като до момента „сините“ имат 13 победи и 4 равенства. Головата им разлика също е впечатляваща – 31:8. Нужно е обаче да отбележим две неща.

През миналия сезон „Арда“ домакинстваше на „Лаута“, защото на „Арена Арда“ имаше основен ремонт. А иначе преди малко повече от година – на 5 декември 2019 г., ЦСКА победи в Кърджали с 1:0, но този мач бе за Купата на България, а в момента ние сме съсредоточени само върху срещите за първенство.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share