Краси Балъков: Бием Унгария и отиваме на европейско!

Бой над Унгария довечера! Това очаква бившият национален селекционер Красимир Балъков. Той бе наследен на поста от настоящия наставник Георги Дерменджиев. Именно Краси подготвяше националите за ключовия бараж с „маджарите“, който трябваше да се проведе през март, но заради коронавируса бе отложен с няколко месеца.

Сблъсъкът днес е изключително важен за класирането ни на европейското първенство догодина. Ако победим, ни остава само една стълба – някой измежду Исландия и Румъния.

„Вътрешно в себе си имам добро предчувствие за предстоящите баражи на националния отбор. Момчетата изиграха добри мачове с Ирландия и Уелс след пандемията. Видях доста позитивни неща. Головете, които получихме в края, бяха единствено от липса на късмет. Играчите вече са се отърсили от това, което се случи срещу Англия. Не говоря само за резултата (0:6), а като цяло за целия цирк, който стана тогава. Това не беше футбол. Дано това отърсване остане и да вървим само нагоре“, коментира Балъков за „България днес“.

Именно звучният шамар от англичаните коства поста на Бала през октомври 2019 г. „Оптимистично настроен съм. Вярвам, че тези, които ще вземат участие в срещата, ще бъдат безкрайно заредени с енергия. Взимаме си мача с Унгария и след това се класираме на европейското“, убеден е Бала.

Бившият капитан на националния отбор подчерта, че клубовете у нас трябва да работят за бъдещето на националния тим. „За нас от ЦСКА 1948 пътят е да се налагат български играчи. Ние няма да се откажем от класни чужденци някой ден. Но основното е българинът! Ние трябва да му даваме шанс да играе, независимо какво се случва. Защото ако не го правим, няма да имаме национални отбори“, завърши Краси.