Красимир Дачев: Хората ще започнат да обедняват системно

Красимир Дачев: Хората ще започнат да обедняват системно

„Всички фирми се декапитализират, вземат се тъпи политически решения и от европейските, и от нашите власти, припявайки им. Никой не го интересуват националните интереси. Изсмукаха последните резерви в предприятията. Хората ще започнат да обедняват активно. Чрез работодателите се източва портфейла на всеки работещ“. Това заяви бизнесменът Красимир Дачев за „Твоят ден“ на NOVA NEWS.

Днес ще има среща на работодателите, на която започва организация за стачни действия на 18 май.

По думите му дори най-яростните антикомунисти гледат само своя интерес. „Индустрията, ако няма прогнозируемост и прозрачност, не може да си прави сметката. Едно предприятие, което е плащало 700 000 лева на месец за ток, сега плаща 3,4 млн., голяма част от тях авансово месечно. Компенсират те с по-малко от милион. Всички фирми се декапитализират, вземат се тъпи политически решения и от европейските, и от нашите власти, припявайки им“, обясни Дачев.

Той попита защо трябваше да се спират доставките, вместо бавно да се търсят нови доставчици. „Властта е временно управляваща. Трябват дългосрочни договори за тока на разумни цени, например 200 лева. Всички са на границата и почват да фалират“, подчерта бизнесменът.