Крадци затънаха с кола в нива при гонка край Бургас

Поредният среднощен екшън се разигра в Бургас на 10 декември, след като предната нощ 18-годишен с краден тир подлуди полицията и накрая се преобърна на ключово кръстовище в града.

Тази нощ около 3,15 ч.служители от Второ РУП забелязали в района на бул. „Проф. Яким Якимов“ /до бл. 33 и 34/ лек автомобил ауди с бургаска регистрация, като подали светлинен и звуков сигнал за спирането му.

Водачът на автомобила не се съобразил с полицейските разпореждания, а ускорил скоростта и продължил движението си в посока към университет „Проф.д-р Асен Златаров“.

Нарушавайки пътната маркировка, поел към земеделско-обработваемите земи, но затънал в калта на черния път.

Установен и задържан е водачът на автомобила – криминално проявен мъж на 33 г. от Бургас. С него се придвижвала 22- годишна бурагзлийка. Проверка показала, че шофьорът е с отнета книжка за срок от 1 г. Проба с дрегер показала, че няма алкохол в кръвта му, но нарушителят отказал тест за наркотици, както и да даде кръв за химичен анализ.

При претърсване на автомобила са намерени режещ инструмент /тръборез/ и катализатор, откраднат от лек автомобил „Опел Корса“ с бургаска регистрация, собственост на 40-годишна бургазлийка, паркиран пред бл. 33 в ж.к. „Славейков“. Бургазлията направил пълни самопризнания. По случая е образувано бързо производство.

Previous post Премиерът от Брюксел: Европа няма да се отвори до края на март
Next post Министър Петкова: 37% е делът на ядрената енергия в енергийния микс на страната