Краден ТИР се обърна в центъра на Бургас, 5 патрулки гонят камиона

Изключително тежка катастрофа e станала 20 минути преди полунощ на кръговото кръстовище до хотел „Мираж“ в Бургас. Тир, натоварен до горе с дървени плоскости, се обърна на бул. „Стефан Стамболов“ и блокира подстъпа от жк „Изгрев“.

По неофициална информация от очевидци, е имало щура гонка и поне пет патрулки са преследвали бясно тира по мокрите бупгаски улици. Смята се, че камионът е бил откраднат по-рано днес от бургаско предприятие. От управата сигнализирали ченгетата и започнала дива гонка. Заради мократа настилка и препълнения камион, крадеца загубил управление и на кръстовището на бул. „Стефан Стамболов“ с бул. „Никола Петков“ обърнал тира. Цяло чудо е, че няма пострадали.

Шофьорът е оцелял след катастрофата и незабавно е арестуван. Той е бил силно стресиран, а според запознати става въпрос за 18-годишно момче, което живее в защитено жилище в близкия град Средец. На мястото има десет патрулки и противопожарен автомобил, предаде местния сайт „Флагман“. В момента се правят опити, за да се освободи влекачът и обърнатият тир да бъде премахнат от пътя. Хлапакът-крадец пък е отведен във Второ РУ-Бургас.

Впоследствие стана ясно, че тирът е натоварен с дървен материал за около 40 000 лева. Щетите от катастрофата се изчисляват на над 100 000 лева, разкри Коста Димитров, собственик на компанията „Транс Ко“, от която е задигнато возилото.

Previous post Проф. Кантарджиев: Последните 10 дни бележим намаляване на случаите
Next post Трима младежи загинаха в жестоко меле между Варна и Бургас