Кошмар! Двама моряци паднаха зад борда на кораб във Варна, единият загина

Двама моряци паднаха миналата нощ зад борда на кораб при тръгването му от Пристанище Варна-Запад. Единият от тях е загинал.

Това съобщи специализираното морско издание maritime.bg. Информацията бе потвърдена днес от окръжният прокурор на Варна, Красимир Конов. „На място работи следовател от Окръжен следствен отдел към Окръжната прокуратура, а ръководството и надзорът са на Районната прокуратура във Варна, тъй като липсват данни за насилствена смърт“, обясни Конов.

Моряците са част от екипажа на 79-метровия кораб „Mare“, плаващ под влага на Вануату. Плавателният съд е на базираната в Турция „Efe shipping“. И двамата моряци са от турски произход. По информация от разследването, до инцидента се е стигнало, след като единият от тях се подхлъзнал и паднал зад борда, а другият е скочил във водата, за да го спаси.

След предприетите издирвателни мероприятия с катери на Морска администрация и Гранична полиция, единият от моряците е намерен жив. Малко по-късно е било открито и тялото на загиналия. В момента тече разследване. Освен от прокуратурата, случаят е поет и от специалисти от Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

Previous post Шефът на „Боец“ от ВМА: Искам Мутафчийски да дойде до леглото ми
Next post Веселин Марешки и съпругата му с дългове за 47 млн. лв.