Костурков: Ако ГЕРБ се провалят, трябва да се разговаря на лидерско ниво

Костурков: Ако ГЕРБ се провалят, трябва да се разговаря на лидерско ниво

Ако първият мандат не бъде изпълнен от ГЕРБ, трябва да се седне и разговаря на лидерско ниво. Преговорите да се водят публично от лидерите на партиите. Това призова Росен Костурков, депутат от ПП, част от ИС на формацията, в ефира на „Офанзива” по „Нова телевизия“.

Предстоящите консултации с президента, Костурков коментира така:

„Отиваме с ясното желание да бъдем конструктивни. С президента сме имали добър диалог до момента и мисля, че той ще продължи. Има много комбинации, които могат да съставят стабилно правителство в рамките на този парламент”.

Според него ГЕРБ имат шанс с първия мандат.

„Миналата година по това време бяхме в същата ситуация – 7-партиен парламент, 67 депутата, един месец преговори и накрая успяхме да съставим редовно правителство. Защо да не го направят и те?”, каза още депутатът от ПП.

По думите му ситуацията не е лесна, защото се задава трудна зима.

„Малко вероятно е мандатът да връчи мандат на „Възраждане”, защото те отказват да говорят, с който и да било. Това са 30 депутата, които сякаш ги няма в парламента, не участват в политическия процес”, каза още Костурков.

На въпрос бихте ли участвали в правителство с трети мандат на някоя от формациите, ако в него участва и ГЕРБ, депутатът каза следното:

„Ако някоя от формациите успее с третия мандат да направи правителство с участието на ГЕРБ, най-вероятно ние няма да ѝ трябваме. Заявили сме, че ще подкрепим политиките на всяко едно правителство, които съвпадат с нашите”.