Костадинов: Еврото няма да бъде въведено в България никога!

„Мислите ли, че чакам някой да ме допусне мен? Ние никога не сме се съобразявали със сегашното статукво, защото го смятаме за основен враг на българската държава! От тази гледна точка нашата задача не е да влизаме в договорки със статуквото, а да унищожим статуквото!“. Това каза пред радио К2 лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Костадин Костадинов заяви, че в следващите десетилетия вижда перспектива за обединението на двете български държави на Балканите – България и РСМ. Той обаче сподели, че не очаква парламентът на РСМ да включи българите в конституцията на страната. Водещата попита къде тогава вижда допирните точки между България и РСМ. Председателят на „Възраждане“ отговори: „В огромните настроения, които са в полза на България на една голяма част от местното население в Македония. Ако в Македония нямаше пробългарски чувства, нямаше да има и антибългарска истерия!“.

Според Костадинов в България няма македонско малцинство, но в Северна Македония около 40% от хората изпитват положителни чувства към България.

„И тук идва въпросът защо тогава тяхната държава прави антибългарска политика? Веднага отговарям на хората, които си задават този парадоксален въпрос с друг парадоксален въпрос – защо 80% от населението ни симпатизира на Русия, а същевременно държавата ни води брутална антируска политика и непрекъснато нашите медии „храчат“ по Русия? Ами защото България е контролирана държава, както и Македония е контролирана държава! Тук ни контролират американците, а там също американците, но и сръбските тайни служби!“.

Според Костадинов докладът на Държавния департамент на САЩ за човешките права в България е нагла намеса във вътрешните ни работи. В този доклад „Възраждане“ се споменава 3 пъти – че са нападнали митинг на украински бежанци, че използва антисемитска, антитурса и антициганска реторика и че обявява за национални предатели защитници на човешките права. И трите обвинения са неверни и представляват клевета.

Костадин Костадинов продължи, че САЩ се месят грубо във вътрешните ни работи и по друг начин, например като включват в списъка „Магнитски“ бивши директори на

АЕЦ „Козлодуй“, чиято единствена вина е, че не са се поддали на грубия американски лобистки натиск. Затова трябва да проведем референдум за излизане от НАТО и да предоговорим условията си за членство в ЕС!

Според Костадинов визитата на Си Дзинпин в Москва показва, че сегашният световен ред си отива, а за съжаление България отново е на грешната страна.

„Все още не е късно България да избере правилния път и на 2-ри април една голяма част от българите ще имат възможност да направят този избор, като гласуват за „Възраждане“! Ние сме единствената политическа сила в страната, която може да гарантира добри отношения с всички сили, която може да гарантира равнопоставеност със сегашните така наречени партньори и която може да изгради други партньорски сили, които в момента определено пренареждат политическата карта на света!“.

Лидерът на „Възраждане“ бе категоричен, че референдум за запазване на българския лев ще има и еврото няма да бъде въведено никога в България! „Еврото няма да бъде въведено в България никога! А нашите така наречени партньори ще се научат, че българите можем да казваме и не и че ние не сме токова покорен и подчинен народ, за какъвто ни мислят!“, категоричен бе той.

„Правителство на „Възраждане“ е единственият вариант! Като спечелим изборите и имаме собствено мнозинство в Парламента! Ако не стане, тогава работим за следващите избори, докато стане! „Възраждане“ иска да управлява самостоятелно! Ние не искаме да делим властта с хора, които ще ни компрометират!“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share