Коронавирусът удари четвърти депутат в БСП, шефът на БНБ също заразен

Коронавирусът удари четвърти депутат в БСП, шефът на БНБ също заразен

Анна Славова е поредният депутат от БСП с положителен тест е за коронавирус. Новината обяви самата тя във фейсбук.

„Дойде време и за моя пост… Скъпи, приятели, днес и аз излязох с положителен резултат за COVID-19. Съжалявам за неудобството, което причинявам на всички, контактували със семейството ми! Желая ви да бъдете здрави!“, написа Славова.

„Пазете се, носете маски и спазвайте трите Д-та! Бъдете отговорни към себе си и към околните! Дължим го на лекари и учители, които се подлагат на риск всеки ден за нас!“, призова депутатката.

За по-малко от седмица положителни тестове за COVID-19 дадоха още червените Кирил Добрев, Драгомир Стойнев и Иван Иванов.

Коронавирусът удари и управителя на БНБ Димитър Радев. Финансистът си е направил тест на 27 октомври, като резултатът е положителен. От вчера, Радев е под карантина у дома си, стана яно днес.

Общото му състояние е добро и той продължава да изпълнява дистанционно основните си задължения. По определени оперативни въпроси ще делегира отговорности на съответните подуправители за времето на карантината.

Обществеността и екипът на БНБ ще бъдат информирани своевременно за развитието на здравословното състояние на управителя на Централната банка.