Корнелия Нинова от ВМА: Добре съм! Пазете се

Корнелия Нинова от ВМА: Добре съм! Пазете се

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която вчера бе диагностицирана с коронавирус, а веднага след това приета във ВМА за лечение, проговори.

„Здравейте! Имам положителен тест за ковид 19. Днес ме приеха за лечение във ВМА“, това призна Корнелия Нинова в личния си фейсбук профил. „Добре съм. Благодаря за загрижеността на всички, които ми звъните и пишете. Извинете ме, че в момента не мога да ви отговоря.

Пожелавам на всички българи здраве и кураж. Бъдете внимателни и се пазете. С много уважение и признателност към лекарите и медицинските работници, които рискуват себе си, за да спасяват нас. Знам, че ще се справим“, допълни тя.

Облаците се сгъстяват над Корнелия Нинова, която излезе с положителна проба за коронавирус. Оказва се, че червената лидерка грубо е погазила законовите разпоредби против разпространение на заразни болести.

Нинова участва в пленарното заседание на парламента, включително и от трибуната на Народното събрание. Тя изнесе гневна декларация от името на „БСП за България“ срещу промени в Закона за обществените поръчки.

Веднага след декларацията тя се е отправила с всичките си налични симптоми до момента към стаята за пушене. Там червената лидерка е била е контакт с между 10 и 15 други народни представители.

Нинова общуваше активно на първия ред в залата и със свои колеги като Крум Зарков и Георги Свиленски, които вероятно също ще трябва да се карантинират.

Преди да даде положителна проба за коронавируса, шефката на червените е била в контакт с някои от вече установените и доказани болни от COVID-19 нейни колеги. Но нито е инициирала тестване на цялата парламентарна група, нито се е подложила на самоизолация, каквито са разпоредбите на МЗ и РЗИ. Припомняме, че вече четирима депутати от „БСП за България“ дадоха положителни проби за COVID. Това са Кирил Добрев, Драгомир Стойнев, Иван Иванов и Анна Славова.

За това си провинение НК предвижда за Нинова сурови разпоредби:

Чл. 355. (1) Наказателен кодекс: Който наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.