Комисия на Мая Манолова започва ревизия на властта на ГЕРБ

Комисия на Мая Манолова започва ревизия на властта на ГЕРБ

Парламентарна комисия с председател Мая Манолова ще прави ревизия на управлението на цялото управление на Бойко Борисов за последните 10 години. Самата Мая Манолова гласува за себе си.

Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ комисията да бъде постоянна и предложението на БСП да наложи мораториум върху решенията на Министерски съвет в оставка за сключване на договори за концесии и продажба на болници и друга държавна собственост.

Временната комисия се състои от 18 членове по трима от парламентарна група: Дани Каназирева, Тома Биков и Маноил Манев от ГЕРБ, Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски от „Има такъв народ“, проф. Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев от „БСП за България“, Йордан Цонев, Сергей Кючуков и Адлен Шефкед от ДПС, Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков от „Демократична България“ и Драгомир Ошаков и Андрей Вълчев от „Изправи се! Мутри вън!“.

„Най-вероятно групата на ГЕРБ – СДС ще подкрепи тази комисия. Четейки нейния текст, текста на проекторешението за нейното създаване и особено мотивите на вносителите, у мен се пораждат две опасения. Едното е, че или този акт, който предстои да извършим, се прави изцяло с пропаганден характер, или не е добре обмислен. Мащабността на работата е такава, че тя няма как да бъде свършена в рамките на три месеца.

Правя предложение тази комисия да бъде постоянно действаща“, обясни депутатът от ГЕРБ Любен Дилов.

Според него трябва сериозно да се помисли какъв ще бъде експертният състав на тази комисия. „Искаш ли нещо да не се случи, създаваш парламентарна комисия. Нека да я направим, но да помислим за административния капацитет за времето и мястото, където ще работи“, допълни още той.

Премиерът-беглец Бойко Борисов избяга да се яви пред народните представители, ядоса се самата Мая Манолова. Подследният човек, който има право да се възмущава, е Караянчева, която участва опозоряването на Народното събрание.