Комисията по транспорт поиска Терзиев да замрази проекта за „Патриарха“

Комисията по транспорт към Столичния общински съвет призова кметът Васил Терзиев да не продължава с реорганизацията на движението по булевардите „Патриарх Евтимий“, бул. „Витоша“ и ул. „Проф. Ф. Нансен“.

Днес общинските съветници обсъждаха близо четири часа казуса, който предизвика силна обществена реакция в последните дни, предава Нова.

По време на заседанието заместник-кметът по транспорт Илиян Павлов заяви, че има нужда от промяна в движението, тъй като булевард „Патриарх Евтимий“ бил използван почти на 100% от автомобилите. Общинските съветници обаче бяха критични към групата на ПП-ДБ-СС и администрацията в Столична община, заявявайки, че „този абсурд трябва да спре“.

Районният кмет на „Средец“ Трайчо Трайков каза, че проектът бил задвижен, като е била скрита информация, както от обществеността, така и от общинските съветници. Той призова дейностите по реорганизацията да бъдат преустановени, докато не се направят пълни анализи на ефектите от промяната и те не бъдат съгласувани с живущите в района.

В края на заседанието председателят на комисията Иван Таков поиска общинските съветници да получат цялата документация около решението. Транспортната комисия обаче не може да задължи градоначалника Терзиев да спре проекта и поради тази причина Таков заяви, че след като нямало консенсус, то би следвало той да не се изпълнява.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share