Кольо Колев: Партията на Нинова ще играе за участие във властта

„Целият дебат в парламента, яростната конфронтация понякога за нищо, понякога безсмислена, няма излъчването, че това нещо може да заработи съвместно. Има формули, които казват, че може да има правителство, но по-скоро ще се печели време за приемане на неотложности и ще предстоят нови избори“. Това каза пред БНР социологът Кольо Колев. И посочи, че би било хубаво „разумът да дойде още след тези избори, но това не се вижда“:

„Може би едни следващи избори ще ни донесат повече разум, примирение и по-малко крясък… Партиите са се хванали в един морален капан – още преди изборите всяка партия се легитимира с отблъскване от другите. И сега, като тръгнат да правят форма на коалиция, то тя ще изглежда в очите на хората като коалиция между „мошениците, крадците, лъжците“. И едно такова управление би имало доста съмнителен авторитет“.

В предаването „Преди всички“ социологът допълни:

„Стефан Янев няма самочувствието да лидерства с 12 депутати. „Български възход“ вижда реалната възможност третият мандат да дойде при тях. Има шанс да бъдат натоварени със задачата да съставят компромисно правителство. Партията на Корнелия Нинова ще играе за участие във властта, защото БСП има вътрешнопартийни проблеми. Едно такова желание може да бъде посрещнато добре както от ГЕРБ, така и от ДПС, които ще търсят начин за излизане от изолацията“.

Според него се оформя мнозинство за връщане към хартиените бюлетини, „което значи отново връщане на същите безумия“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share