Колина: Най-великият момент в кариерата ми? Последните две минути на…

Колина: Най-великият момент в кариерата ми? Последните две минути на…

Известният италиански рефер Пиерлуиджи Колина отговори на интересен въпрос – кой е най-великият момент в кариерата му. Роденият в Болоня 60-годишен бивш футболен съдия в момента отговаря за съдиите във ФИФА.

„Това бяха последните две минути на финала на Шампионската лига през 1999 година да „Камп Ноу“ в Барселона. Видях как играчите на Байерн, които бяха на резервната скамейка да се готвят да отпразнуват титлата, същото беше и чувството сред техните фенове на трибуните.

Изведнъж Манчестър Юнайтед вкара две попадения за две минути и обърна резултата. Никога няма да забравя как английската страна избухна от силен шум, сякаш ревяха лъвове, докато на трибуните на Байерн цареше гробна тишина.

Футболистите на Юнайтед истерично празнуваха втория си гол, когато видях играч на Байерн напълно безнадеждно да падне на земята и той изпитваше голямо разочарование. Приближих се до него и не намерих какво друго да му кажа, освен: „Стани и воювай! Има още 20 секунди!“

В този момент видях истинското лице на футбола – смъртта и живота на един стадион, хора, които празнуват безумно и хора, отчаяни до смърт“, спомня си Колина.