Кола блъсна автобус с 208 км в час в експеримент (Видео)

Първия по рода си контролиран експеримент с 208 километра в час показа NOVA, Поводът е чернатастатистика, според която от началото на годината до петък вечерта при катастрофи са загинали 318 души. Ранените са над 5000.

Сред най-честите причини е скоростта. Под мотото „Как да останем живи на пътя” вчера се състоя премиерата на краш тест на кола срещу автобус с най-високата досега скорост в света. Зрелището обаче не бива да бъде имитирано. То е заснето с участието на професионални каскадьори, с подкрепата на държавната агенция „Безопасност на движение по пътищата”.

„Приел съм пътната безопасност като кауза. Тя трябва да се отнася за всеки един човек, шофьор, пътник и пешеходец дори. Ще направим няколко епизода на експеримента. Ще обхванем най-горещите причини, поради които стават инциденти”, обясни автомобилният състезател Димитър Илиев.

„С това искахме да покажем какво се случва. Всички знаят, че нещо не трябва да се прави, защото ще ни глобят. В тази поредица ще се види какво се случва действително”, добави Филип Лазаров от bri4ka.com.