Кокала предупреди: Стоянович ще е тотална грешка за „Левски“!

Кокала предупреди: Стоянович ще е тотална грешка за „Левски“!

Емил Велев, който е последният треньор, извел „Левски“ до титлата, определи като „тотална грешка“ сигурното второ назначение на Славиша Стоянович за треньор на „сините“.

„След като беше накаран едва ли не на сила да поеме „Левски“, след негативните резултати, които впрочем не ме изненадаха, беше нормално Георги Тодоров да си подаде оставката и да му я приемат. За мен играчите и Тодоров са виновни равно за негативните резултати на „сините“. Той може би не до такава степен успяваше да ги мотивира и нареди, за да изглежда Левски много по-добре. Има футболисти на „Герена“.

Контузията на един Боби Цонев не е причината, че играта на отбора отиде на кино. Да, той бързо се превърна в много важен футболист, но отсъствието му не е причинната Левски да изглежда по този начин и да падаш от всеки отбор, който съумее да използва грешките ти. А такива имаше много. На тренировките трябваше да се поправят доста неща, да се види къде отбора куца, защото аз много внимателно слушам изказванията на треньорите след мачовете.

Илиан Илиев беше разкрил точно слабите звена на „Левски“ и удари там – в средата на терена и в крайната защита. Направи ми впечатление, че дори и с 10 човека Черно море успяваше да пресира“, коментира Емил Велев.

„Ако се стигне до назначението на Славиша Стоянович за треньор на „Левски“, това ще е тотална грешка. Видяхме го вече. Той един път беше на „Герена“, разполагаше с много силни футболисти, а отборът беше на четвърто място. Освен това си тръгна със скандал. Плюс това сме обявили, че ще се разчита на юноши от школата, а в един момент се докарва чужд треньор, което някак ми изглежда нелогично.

За мен трябваше да се заложи на българин. Аз не мога да се предложа сам, отделно знам, че съм неудобен за някои хора на „Герена“, но веднага ми излиза името на Ясен Петров. Той може да помогне в този момент много. При него „Левски“ играеше добре и влезе в групите на Лига Европа.

Ясен е човек с голям опит, натрупан и в България, и в Китай. Можеше спокойно да се обърне поглед към него. Сещам се на първо четене за него, нито ми е братовчед или друг роднина. Друг добър вариант за треньор е Тони Здравков. Сухия знае нещата отлично. Според мен веднага щеше да се съгласи да дойде на „Герена“, въпреки че сега има договор с „Ботев“ от Враца“, завърши Кокала.