Козметични промени за седана Honda Accord 2021

Козметични промени за седана Honda Accord 2021

От 13 октомври дилърите на Honda в САЩ ще започнат да продават седана Accord, актуализиран за моделната 2021 година. Базовата цена е увеличена с 500 долара до 24 770 долара. Корекциите са направени не само в дизайна и оборудването.

Софтуерът, който контролира 1,5 турбо двигателя (за да стартира по-бързо) и хибридната инсталация (с цел по-голяма реакция към педала на газта) е пренаписан, настройките на спирачната система са променени (за плавна работа при ниски скорости) Комплексът за безопасност Honda Sensing има подобрени функции на автопилот: адаптивен круиз контрол и поддържане на лентата на автомобила.

Радиаторната решетка е разширена. Хромираната ивица с логото сега е в непосредствена близост до „клюна“ на капака. Диодните светлини са същите, но осветят по-далеч, лъчът е по-широк. Предната броня е станала по-агресивна и приютява намалени фарове за мъгла. Sonic Grey Pearl е добавен към палитрата на каросерията .

На кърмата няма нищо ново, затова отбелязваме, че американският Accord е оборудван с 1,5 (195 к.с., 260 Нм) бензинови турбо четирицлиндрови с CVT и 2,0 (255 к.с., 370 Нм) с десетстепенна автоматична трансмисия. Хибридният i-MMD развива 215 к.с., 315 Нм. Всички версии са с предно предаване.

Медийният център с осеминчов дисплей вече е базовото оборудване на всъчки версия на Accord, както и поддръжка за Apple CarPlay и Android Auto, но безжичната интеграция на смартфоните е прерогатив на топ изпълнения. Под климатроника, зад капака има два USB порта (подобна двойка е получена за пътниците отзад ).

Списъкът на стандартното оборудване на Accord включва напомняне за хора, животни и неща, забравени на задната седалка (индикаторът светва, звучи сигнал), както и предупреждение за незакрепени пътници отзад (индикаторът свети). Седаните с автоматик са придобили функцията за контрол на спирането с ниска скорост: сонар и други сензори откриват „твърди предмети“ при ниски скорости (например при паркиране) и могат да дадат команда да спрат напълно… От януари до септември американците са купили 145 291 автомобила Accord, пише ams.bg.