Ковачев: Резолюцията на левицата в ЕП е базирана на предположения, догадки и медийни публикации

Има огромно разминаване от текста на Европейската комисия и резолюцията на левицата в комисията ЛИДЕ. Резолюцията е базирана на предположения, догадки и медийни публикации. Това каза пред „Беновска пита“ по Канал 3 евродепутатът от Европейската народна партия (ЕНП) Андрей Ковачев.

„Този текст е рожба на левицата – комунисти, социалисти, зелени, част от либералите“, категоричен беше Ковачев. „В резолюцията се призовава България да регистрира македонско малцинство. В българската конституция не съществуват етнически малцинства“, припомни той.

Ковачев отбеляза, че не са били приети предложените от ЕНП поправки. В доклад на ЕК се казва, че 80% от българите имат чувството за корупция. „Така оставено изречението, няма връзка със самото изследване“, отбеляза евродепутатът. „Средните стойности за целия ЕС са 71% и България е точно по средата. 97% от хърватите имат същото усещане“, даде пример Ковачев. По този начин представено изглежда, че България е най-зле от тази гледна точка“, каза още той.

„Върховенството на закона е основен елемент на демокрацията. Не сме идеални, но България обеща, че ще изпълни абсолютно всички препоръки. Тази резолюция ще остане, тя няма да си тръгне с Борисов и остава с всичките негативи, които ще донесе на имиджа на страната. Текстът е направен за една седмица и без дебат“, каза още той.

Андрей Ковачев отбеляза, че ЕНП остава най-голямата партия, но има много теми, приватизирани от други партии. Трябва по-интензивен дебат за икономиката на бъдещето.

БСП е най-проруската партия в ЕС и това не е повод за гордост, защото следват политиката на Кремъл, завърши евродепутатът.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share