Кобрата: Боксьорите сме по-прецизни от MMA бойците

Кобрата: Боксьорите сме по-прецизни от MMA бойците

Кубрат Пулев и Франк Мир дадоха първата си пресконференция преди първата в историята гала-вечер по боен триад в Тексас. Двамата се срещнаха за пръв път очи в очи, а само след 3 дни ще трябва да премерят сили на необичайния триъгълен ринг.

„Излизам срещу велик опонент, а това на практика е целият ми живот – да се опитвам да преследвам най-големите ловци, най-големите лъвове, за да ги окача на стената си“, каза американецът по адрес на „Кобрата“.

Той приветства триъгълния ринг и късите рундове, защото смята, че така бойците ще имат по-малко време и пространство, за да се крият от ударите на съперника.

„Ще има много болка. Боксьорите сме много по-прецизни от MMA бойците. Смятам, че боксът е най-великият боен спорт“, каза Кубрат на свой ред.

Българинът разкри, че е водил подготовка с борци, но също така бе категоричен, че отдавна е подготвен за подобен тип двубой, защото е почитател на борбата и няма никакво притеснение от нанасянето на удари в клинч.

Двамата засвидетелстваха уважение помежду си и не се нападнаха излишно на сцената, като оставиха искрите за ринга.

Организаторите междувременно разкриха, че цялата вечер ще премине под формата на отборно съревнование. Куинтън Джаксън ще бъде капитан на отбора по MMA, а Шанън Бригс ще води боксьорите. В края на вечерта ще се оцени кой от двата спорта е излъчил повече победители по боен триад.