Кметът на Черноморец с потресаващ разказ за 14-дневния си Covid кошмар

Кметът на Черноморец с потресаващ разказ за 14-дневния си Covid кошмар

Кметът на Черноморец Росен Деспов е изпаднал в изключително тежко състояние, след като се зарази с Ковид-19 в края на миналия месец. На 22 октомври стана ясно, че той е с коронавирус. Деспов се чувствал сравнително добре до 8-ия ден след диагностицирането си, след което състоянието му рязко се влошило.

Градоначалникът разказва пред колегите от „Флагман“ за кошмарната битка: „Вдигнах висока температура – 39,5-39,6 градуса. Сринах се! Приеха ме в болница. Оказа, че имам двустранна пневмония, след което дните ми се сливат. Близо две седмици бях по цял ден на системи и кислород, нямам отчетливи спомени. Помня само, че не бях в състояние дори да говоря“, разказа Деспов.

В понеделник той е изписан за домашно лечение, но възстановяването му ще бъде продължително. Деспов говори трудно и се задъхва. „Не знам как съм бил лекуван, просто в тази ситуация се доверих на лекарите от Белодробната болница в Бургас. Благодаря на целия екип, който се грижеше за мен“, допълни кметът на Черноморец.

Съпругата на Росен Деспов също се е заразила, но е изкарала заболяването далеч по-леко от него. „Много се притесних за Росен, когото считам преди всичко за свой приятел. Състоянието му беше изключително тежко. Благодаря на д-р Георги Паздеров за съдействието, което ни оказа, както и на екипа в Белодробна болница, че направи всичко възможно, за да го спаси“, каза от своя страна кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Деспов е втора година кмет на родния си град, след като беше издигнат от БСП. 56-годишният мъж е заклет планинар и предполага, че се е заразил по време на почивка из Родопите.