Кметът на Сандански: Могло е трагедията с двете деца да бъде предотвратена, имало е сигнали!

Кметът на Сандански: Могло е трагедията с двете деца да бъде предотвратена, имало е сигнали!

Възможно е било трагедията в Сандански с двете убити от майка си дечица да бъде предотвратена. Това става ясно от думите на кмета на града Атанас Стоянов пред БНТ. Имало е много сигнали в социалните служби за проблеми в семейството.

От Агенцията за социално подпомагане заявиха, че няма да коментират подробности по случая заради образуваното досъдебно производство.

Жестокото убийство на две деца – на 3 и на 5 години, разтърси Сандански. Телата им били открити в семейната къща, в присъствието на майка им. Тя и бащата бяха задържани за разпит през нощта, в момента в ареста остава само майката, която е и основният заподозрян, според източници на нова.

В Сандански е обявен ден на траур.

В къщата около 17:30 вчера са само двете деца и майка им Кристина. Нейният съпруг Георги е излязъл малко по-рано след пореден тежък семеен скандал. В момент на жесток афект Кристина убива по особено жесток начин невръстните си син и дъщеря.

Огледът на полицията продължи цяла нощ. Двамата родители са били в процес на развод. В Сандански се знае, че няколко пъти досега те са се разделяли, но винаги след това са се събирали. Вчера обаче отново се скарали жестоко и бащата излязъл. После заварил ужасяващата гледка.

„Бащата се е прибрал, вратата е била заключена, майката не е отваряла, и е влязъл с взлом, разбил е вратата и бащата се е обадил на 112 веднага, полицията се е задействала мигновено”, разказва Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

Заради развода майката се е страхувала, че децата ще бъдат присъдени на бащата. Според една от версиите тя ги е убила с цел да отмъсти на своя съпруг.

„Очевидно е имало някакви лични, социални, проблеми в семейство Трайкови“, допълни кметът на града.

В Сандански се говори, че години наред Кристина е била жертва на жестоко домашно насилие. В града редовно е забелязвана със следи от тежък побой, разследващите органи обаче на този етап не съобщават дали са получавали жалби от Кристина за тормоз.

„Тя дори и висше образование е завършила. Учеше. Какво е отключило, никой не може да каже, те дори и вътрешните хора не могат да кажат. Само разбрах, че си е било една седмица при майка му, момичето си е било при майка му, и какво се е случило… Аз дори съм ги галела тези деца, прабабата ги е разхождала в парка, галела съм ги”, заяви съседка.

За децата се знае, че не са посещавали често детската градина. Кристина работи в училище като касиер, Георги е горски служител.