Кирил Добрев: Да спрем разпада на БСП!

Националният съвет на БСП заседава, за да бъдат приети правилата, по които ще работи. Ще бъдат избрани и председателите на съветите по ресорни политики, които съответстват на министерствата.

Депутатът Таско Ерменков отрече, че това е правителство в сянка и че ръководителите им се готвят да стават министри в евентуален кабинет на левицата: „Когато говорим за алтернатива, когато говорим за това, че ние трябва да предложим по-добро управление на държавата, някой трябва да го изработва. Съвсем нормално е това да бъдат съветите към Националния съвет като събиране на професионалисти, които да знаят за какво става на въпрос“.

Най-много спорове се очаква около избора на предизборен щаб на БСП. Бившият зам.-председател на партията Кирил Добрев бе категоричен, че председателят на щаба не бива да е депутат.

„Ако ще поемат отговорни позиции, само с единствената задача да станат водачи на листи, просто няма да стане. Председателят на щаба трябва да бъде човек, който да отдаде цялото си време за работа за партията“, каза той, цитиран от БНР.

Добрев призова ръководството на БСП да вземе мерки заради „тревожната тенденция“ социалисти да напускат партията. Последната информация беше за 40 членове, напуснали столичната организация в район Триадица. От партията обаче твърдят, че става дума за 7 души.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share