Кешерю гони кота „100“, „Дунав“ е любимата жертва на румънеца

Най-резултатният чужденец в българския футболен елит – Клаудиу Кешерю, е на прага на нова историческо постижение. До него румънският таран може да стигне ако вкара два гола в предстоящото домакинство срещу „Царско село“. Задача, която определено е по силите му. С това попаденията му в родния футболен елит ще се закръглят на 100. Така той ще стане първият чужденец по нашите терени, достигнал до тази кота.

Въпреки многото реализатори в редиците на шампионите, от началото на този сезон Кешерю отново е най-резултатен със своите 3 гола. В исторически план той е много пред преследвачите си, като от останалите в Топ 10 само Вандерсон все още не е прекратил кариерата си и има някакви шансове да се доближи до него.

Както и доскорошният му съотборник Марселиньо, който обаче надали някога ще се върне в България, особено като футболист. Той е втори със 75 гола, а трети е друг бразилец, играл за България – Маркиньос. Настоящият сезон е шести за Клаудиу Кешерю в българския футболен елит.

Два пъти досега стана голмайстор на шампионата, а най-слаб му бе миналия сезон, в който завърши с 12 попадения. Любимата му жертва е „Дунав“ – 11 гола в 9 мача. Следват Етър и Черно море, които са пронизвани от него 10 пъти, като десетте му попадения срещу „болярите“ са само от 6 мача. Единственият отбор, срещу когото е играл, но никога не се е разписвал е „Арда“.

Румънският нападател е рекордьор и по хеттрици сред чужденците. Дотук те са 6. Два от тях са срещу „Етър“, а останалите срещу „Ботев“ (Вр), „Берое“, „Дунав“ и „Локо“ (ГО).