Кестени с водка разреждат кръвта

Кестени с водка разреждат кръвта

Състоянието сгъстяване на кръвта придоби изключителна гласност в последната една година като част от симптоматиката на Ковид-19. Кръвта е „пътят“, благодарение на който веществата стигат до всяка част на тялото ни, в която има клетки и където те са необходими. Тя обаче има още едно значение – служи за своеобразен превоз за кислорода из нашия организъм.

Той пътува чрез нея по кръвоносните съдове, които са три вида и съставят цялата кръвоносна система: артерии, вени и капиляри. Именно тях заплашва съсирването на кръвта. Когато е налице сгъстяване на кръвта, цялата ни система е в опасност поради две причини. Първо – кръвта губи способността си да пренася достатъчно големи количества кислород. На второ, но далеч немаловажно място: увеличава се рискът от образуване на тромби.

Оттам рязко скачат и рисковете от изключително опасните инфаркт, инсулт, тромбоза. Едно от най-мощните средства за лечение на болестите, свързани със сгъстена кръв, са конските кестени. Съберете си плодчета от конски кестен, счукайте ги и съберете само кафявата коричка.

Залейте 50 г от нея с половин литър водка, оставете на тъмно място за 2 седмици и прецедете. Приемайте на гладно, 2-3 пъти на ден, по една чаена лъжичка, смесено с четвърт чаша топла вода. Можете да се храните най-малко 30 минути след това.

Нормализира се кръвното налягане, не реагираш на промените във времето, подобрява се настроението, изчезват главоболието и шумът в ушите, подобрява се сънят, човек става бодър и изпълнен с енергия. Медицински изследвания показват, че кръвната формула става като на млад човек. Някои болни след инсулт възстановяват движенията в парализирания крайник.