Керагболтен – опасната скала, висяща от височина 1000 метра

Керагболтен – опасната скала, висяща от височина 1000 метра

В света има камък, който се счита за най-опасния в света. И работата е там, че се намира точно над пропаст, затиснат между две скали. Най-смелите туристи дори слизат до него и правят снимки! Въпреки че рискът човек да падне от него винаги е налице.

Необичаен и най-опасен камък

В Норвегия Кераг се счита за популярно планинско плато за туристите. Тук планините достигат височина над хиляда метра над морското равнище. Планинският район е красив, гледките са възхитителни. Повечето от пътуващите обаче идват тук не само да се любуват на скалите. Тук се намира най-интересният обект.

Преди много време тук между две скали е заседнал огромен камък. И това се случило на височина 1084 метра! Дадено му е името Керагболтен . Този обект привлича специално внимание на туристите.

Този камък се счита за много опасен. Защо тогава? Основната причина е височината. Ако се изкачите по него, може да ви се завие свят само от поглед надолу. Няма да има кой да се застрахова, а шансът да останеш жив след падането е нищожен.

Също така, често има силни пориви на вятъра. Никой не може да предупреди туриста за това кога точно ще духа. Да останеш на крака в такъв момент едва ли ще бъде възможно, повърхността на скалата е неравна.

Имало ли е смъртни случаи?

Туристите, за щастие, подхождат отговорно към посещението на това място, така че нито един смъртен случай засега няма. Но все пак не бива да изкушавате съдбата, особено ако не се отличавате с ловкост, способност да поддържате равновесие.

Можете да посетите това място просто така, не е необходимо да ходите догоре само за да за да получите тръпката. Тук има красиви гледки, можете да направите много красиви снимки. Има и най-чистият въздух, спокойната атмосфера в които можете да си починете от суетата на града.