КАТ с нова акция за превишена скорост, алкохол и наркотици

КАТ с нова акция за превишена скорост, алкохол и наркотици

Пътна полиция с нова акция – униформените ще следят за превишена скорост, употребата на алкохол и наркотици. Проверките в София започнаха още рано тази сутрин.

Освен за скорост, употреба на алкохол и наркотици, от „Пътна полиция“ ще следят дали автомобилите са подготвени технически за зимата, тъй като данните показват, че все още има шофьори, които правят компромис със сигурността. По време на акция „Зима“ са били проверени малко над 78 000 превозни средства, което е с 9000 повече спрямо миналата година.

Неизправни светлини, износени гуми и неработещи чистачки. Това са само част от установените нарушения, които са над 20 000. В края на годината от „Пътна полиция“ отчитат положителна тенденция.

Отчетен е спад при броя на ранените и загиналите. На този фон превишената скорост и отнемането на предимство продължават да са убиец номер на пътя. От „Пътна полиция“ напомнят, че през зимните месеци шофьорите трябва да се движат с повишено внимание през проходите в страната. Засилени проверки ще има и по време на предстоящите празници.