Като по филмите! Вдовицата на починал от COVID-19 роди в Хасково

Като по филмите! Вдовицата на починал от COVID-19 роди в Хасково

Жена с COVID-19 роди бебе в акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Хасково, пише haskovo.live. „Момиченцето с тегло 4,4 кг, е дошло на бял свят по нормален път вчера в 7:15 часа“, уточни началникът на отделението д-р Ергюн Кехайов.

Всичко с 31-годишната родилка и бебето е наред. Заради положителния резултат на майката, която няма симптоми на инфекцията – температура, кашлица или нарушени вкус и обоняние, сектор от отделението е бил изолиран.

В последния момент поради разкъсвания при родилката се е наложило в раждането да се намеси и доктор Ергюн Кехайов. По препоръка на специалисти днес сутринта на бебето е била взета натривка за PCR тест, чийто резултатът е отрицателен.

Родилката е изолирана, като е възможно да бъде изписана още в сряда. Бащата е 40-годишният мъж от община Димитровград, който наскоро почина в хасковската болница. Той също беше заразен с коронавирус и нямаше придружаващи заболявания.

За 31-годишната жена това е първо раждане. Момиченцето ще носи името Жулиета. Така е искал бащата на бебето преди да бъде погубен от Ковид-19.