Кардиолог за коронавируса: Като на война сме

Като на война сме. Лечението срещу COVID-19 като цяло е малко ефективно. Стигне ли се до тежко състояние, разполагаме с много малко средства. Важно е да се предпазим преди това, за да не се стига до влизане в болница.

Това обясни кардиологът доц. Яна Симова, завеждащ отделение по кардиология в Плевен. Тя препоръча носенето на маски, физическата дистанция, лекарствата като хидроксихлорафин, който спира вируса да навлиза в клетките. Не на последно място според доц. Симова са важни и ваксините.

„Ако можем да обединим физика, химия и биология, това би помогнало на много хора”, заяви доц. Яна Симова пред Нова тв. „Ние сме на една война. Всичко, което може да се използва ефикасно и безопасно, то трябва да се използва”, обясни лекарката. Тя допълни, че е прекарала коронавирус и е взимала хидроксихлорохина.

„В практиката ни се е доказала една схема: Един месец се пие, после един месец се почива – по първоначален план, после стеснихме паузата до 15 дни почивка. Аз така го приемах. Изкарах една асимптомна инфекция”, каза специалистът.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share