Каракачанов: Не е нормално да подкрепяме Северна Македония, а те да ни забиват нож

Каракачанов: Не е нормално да подкрепяме Северна Македония, а те да ни забиват нож

Не е нормално ние да ви подкрепяме, а вие да се държите така, те надигат вой. България да ги подкрепя, а те да ни забиват нож в гърба!. Това коментира вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред БТВ по отношение на Северна Македония.

И добави: „Извинявайте, министър Захариева се скъса да обикаля и да агитира, а тяхната дипломация зад гърба ни обикаляше и ни злепоставяше“,

По думите му България е предупреждавала отдавна западната ни съседка да изпълни Договора за добросъседство. Той е категоричен, че нашата страна винаги се е отнасяла с добро към Северна Македония.

„Винаги, когато България прави нещо добро, не се е чуло дори едно „Благодаря“, отбеляза той.

Защо не? В края на краищата той е един от малкото политици в Македония, които не са използвали груби коментари срещу България.“, отговори Каракачанов на въпроса дали би нарекъл премиера Зоран Заев приятел.

Вицепремиерът коментира и протеста пред централата на ВМРО в понеделник. По думите на Каракачанов в момента, в който хората искат да нахлуят в сградата на ВМРО, има детски ансамбъл, който репетира.

„Ангел Джамбазки не е хвърлял пиратки. В момента, в който Ангел пуска маркуча, тълпата се пръска. Но дотогава е счупен прозореца в централата. Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА от 21 дена. Някой предпочитат да го изкарат лош. Не е хулиган. Той е добро момче, което помага на хората, но защитава собственост на партията, на която е зам.-председател. ВМРО не е певческо дружество, ако някой ни нападне, отговаряме. Някои от тези мирни хора бяха видимо пияни!“, коментира Каракачанов.

Според вицепремиера е съмнително и това, че някои от протестиращите са отишли да атакуват централата на ВМРО ден преди България да обяви позицията си за Северна Македония. Каракачанов каза, че не случайно демонстранти са носели петолъчки.