Кандидатът за „Ботев“ блокира сделка за Неделев

Кандидатът за нов собственик на „Ботев“ (Пловдив) Антон Зингаревич се е разбрал с настоящите шефове в клуба да не водят никакви преговори за продажби на играчи. Така звездата на тима и един от най-скъпите футболисти в Първа лига – Тодор Неделев, няма да се раздели с „канарчетата“, както бе планирано заради финансовата криза в клуба.

Очакваше се заради високата заплата Неделев да поеме към Турция, а от сделката да влязат поне 700 000 евро в клубната каса.

Зангаревич се видя в последните два дни не само с отговорните фактори в „Ботев“, но и с кмета на Пловдив Здравко Димитров, заместник-кмета по строителство Пламен Райчев и главния архитект на Пловдив Димитър Ахрянов. Синът на руския милиарден напусна вчера България, като е дал зелена светлина за сделката.

Вчера от клуба обявиха, че Съветът на директорите, съгласно решение от 3 декември 2020 г., свиква извънредно Общо събрание на акционерите в дружеството на 8 януари 2021 година в заседателната зала в административната част на „Футболен комплекс Ботев 1912“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share