Камелия Дунавска изведе ансамбъла на Турция до историческа европейска титла

Камелия Дунавска изведе ансамбъла на Турция до историческа европейска титла

Ансамбълът на Турция спечели исторически златен медал при ансамблите на европейското първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Киев (Украйна). Момичетата водени от Камелия Дунавска изиграха много силно и без грешка съчетанието си във финала с три обръча и 2 чифта бухалки и заслужено грабнаха златния медал с оценка от 31,150 точки.

Фаворитите не издържаха на напрежението и допуснаха грешки, които им костваше първото място. Среброто стана притежание на отборът на домакините от Украйна – 31,150 точки, а бронзовите отличия с оценка от 30,650 точки отидоха при момичетата от Азербайджан, водени от друга българка – Мариана Василева.

Във финала с 5 топки шампион все пак стана отборът на Украйна с оценка от 35,350 точки, второто място заеха гимнастичките на Израел с 34,450 точки, а трето – тези на Естония с 32,800 точки.

Заради пандемията от COVID-19 на този шампионат участваха само 6 ансамбъла. Петорката на България пропусна шампионата заради заболяване от коронавирис на Ерика Зафирова и поставянето под карантина на целия отбор.

Днес европейското продължава с многобой при индивидуалното за жени, където ще участват Катрин Тасева и Боряна Калейн.