Камбарев: С ГЕРБ се съмнявам да направим правителство, даже съм убеден

Камбарев: С ГЕРБ се съмнявам да направим правителство, даже съм убеден

Надявам се да има правителство. Всеки трябва да положи нужното усилие, за да има правителство, но не само да си говорят. Очаквам това от ГЕРБ и ако се стигне до втори мандат, и от нас.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от „Продължаваме промяната“ Михал Камбарев.

Много е лесно някой да каже „ние предлагаме да говорим и да съставим правителство“ и той да седне и да чака. Това, което ние направихме миналата година е коренно различно – когато искаш да направиш нещо, поемаш лидерството и ако трябва отиваш при всички останали лидери, говориш с тях, каниш ги на срещи, предлагаш формат, но ти си активната страната.

„Това ми изглежда като театър – те не желаят да съставят правителство, но не желаят и да изглежда, че не желаят. Дойде ли мандата у нас, ние ще направим абсолютно всички действия, за да съставим правителство. Признавам, че ще бъде доста по-трудно от предишния път“, коментира депутатът от ПП.

С ГЕРБ се съмнявам да направим правителство, даже почти съм убеден, че няма. Лично аз бих бил разочарован, ако го направим това, но това не е лично мое решение, затова нека изчакаме.

ГЕРБ навсякъде тръбят, че са вкарали и ще гледат антикорупционния закон на ПП, но пропускат да споменат, че втора точка е за хартиените бюлетини. Трудно ми е да им повярвам за подкрепата. В мен витаят съмненията, че има някаква игра. Най-вероятно ще има някакви редакции, които ще се опитат да бъдат вкарани. Възможно е да има опити за избиране на новия Цацаров. И ние колкото и добра да направим комисията, ако има един човек, който не желае да свърши работа по модел „Гешев“, то няма никакъв смисъл от този антикорупционен закон. Не вярвам на ГЕРБ.

Бюджетът, който изпълняваме за 2022 г. е актуален и добър, но за 2023 г. смятаме, че трябва да има малки промени.