Как различните зодии се справят с кризата на средната възраст?

Ако все още не сте преживели кризата на средната възраст, вие сте късметлия. И все пак, рано или късно и това ще ви застигне. Ето защо е разумно да се подготвите адекватно и възможно най-скоро за всички трудности, с които ще се сблъскате. Тази криза може да започне на 40, но никой не може да предвиди точно кога ще свърши или колко дълго ще продължи. Малцина остават незасегнати от това състояние.

Признаци на криза на средната възраст: Безпокойство; резки промени в кариерата или начина на живот; промени в поведението, включително да станете антисоциални, импулсивни или ирационални; постоянни размисли за миналото, фокусирани върху спомени от младостта, бивши любовници, минали приключения или по-малко отговорности през предишен етап от живота; депресия; изневяра, драматични промени във външния вид, поведението или грижата за себе си; чувство на гняв, скука, празнота, раздразнителност, загуба на цел, носталгия, негодувание, тъга или неудовлетвореност.

Разберете по-долу как точно всяка от зодиите преживява този междинен период в живота си:

Овен

В този период Овните изпадат в паника, че никога повече няма да са млади и да правят вълнуващ секс. Това е пълна глупост, защото сексуалните им апетити намаляват, чак когато достигнат дълбока старост. По време на тази криза на средната възраст Овенът изпада в крайности като секс маратони, от които едва си поема дъх, следвани от пълно въздържание.

Телец

В даден момент от живота им в главата на хората от този знак изниква въпросът „Защо всичко се върти около банални неща и няма ли да е по-добре да зарежа познатото и да тръгна на пътешествие?“ След сериозно обмисляне Телците все пак решават, че би им било изключително скъпо и трудно да започнат нещо ново и рисковано. Най-много Телецът да започне да спортува по-активно – с това приключва неговата криза на средната възраст.

Близнаци

Стойте далеч от човек Близнаци, който е в период на криза на средната възраст. Тези двулики хора, фаталисти по душа, започват да дават глас на своите вътрешни демони и дори се обсебват от тях. Като цяло те демонстрират пълна липса на загриженост за заобикалящия ги свят. В този период те са склонни към изневери, предателства, развиване на зависимости и др. Освен това те стават още по-безчувствени към другите – дори да умираш на улицата пред тях, те просто ще те прескочат и ще продължат по пътя си.

Рак

Тяхната криза на средната възраст е може би най-неприятната от всички. На около 40 Раците осъзнават, че ситуацията е „сега или никога“. Това събужда тяхната решителност и ако не сбъднат мечтите, които са таели дълбоко в себе си от години, те рискуват да експлодират. В този период те може да започнат да пишат книга, да стартират нов бизнес или да се увлекат по ново хоби. Близките им може да не са доволни от това, защото са свикнали Ракът да се грижи за тях, но той е решил този път да се погрижи за себе си.

Лъв

Когато кризата на средната възраст достигне Лъва, той започва да иска всичко – тук и сега. По време на този период страстите на Лъва достигат патологични нива. Някои Лъвове стават хипохондрици, други преоткриват нощния живот. Ако сте част от социалния кръг на Лъва, внимавайте да не попаднете в лудница или затвор заради него. Независимо дали искате или не, той ще намери начин да преекспонира обстоятелствата, в които се намира, пише Tialoto.bg

Дева

Кризата на средната възраст на Девата я кара да вярва, че всичко хубаво е напът да изчезне. Младостта ѝ отмина, а тя все още не е направила някои от най-важните неща, като например да се влюби лудо. Ужасът залива съзнанието ѝ и изключва аналитичното ѝ мислене. След това идва няколкомесечно сексуално преяждане, което може да продължи дори с години. Когато кризата приключи, Девата се връща към нормалното и осъзнава какво е направила. В този момент идва съжалението.

Везни

Везните са истински късметлии, защото изпадат в кризата поетапно. В един момент те започват да се питат: Това ли съм аз? Така ли искам да прекарам остатъка от живота си?. Често нищо фундаментално не се променя по време на тяхната криза. Обикновено те продължават да се съмняват и да се ровят надълбоко в себе си. В един момент изпадат в еуфория, после в параноя и цикълът се повтаря.

Скорпион

Кризата на средната възраст при Скорпионите е плашеща – те започват да се опитват да се отровят със собствената си отрова. По време на този тъмен период Скорпионите стават истински дяволи, които имат нужда от съжаление, разбиране и подкрепа. Стига да имате нерви да ги изчакате, разбира се.

Стрелец

Никой не би си помислил, че някога Стрелецът ще може да се установи. Но точно това се случва по време на неговата криза на средната възраст. Стрелецът чак тогава става защитник на моралните и семейни ценности. Изведнъж той вече иска да се спре на едно място и да види как се живее по-стандартен и обикновен живот.

Козирог

Железните Козирози обикновено притежават силна воля, но по време на кризата си на средната възраст те стават напълно безгръбначни. През този период Козирогът се отпуска напълно. Той не може и не иска да прави нищо. Но не му го казвайте в очите, защото той няма да ви повярва, а ще ви намрази. Хубавото е, че бездействието кара Козирога да стане неприятен дори на самия себе си, така че бързо се овладява.

Водолей

Думата „старост“ носи истински ужас у Водолея. Самото произнасяне на тази дума смразява кръвта му. Водолеят е обсебен от идеята да бъде вечно млад, затова се посвещава на здравословния начин на живот. Той започва да пази диети, да спортува, започва да си прави пластични операции, татуира се и др. Изобщо започва да се държи като в пубертета докато тече кризата на средната му възраст.

Риби

Всеки понякога съжалява за пропилените години, но за Рибите това води до пълна апатия и депресия, пише tialoto.bg. Хората от този знак по принцип са затворени във вътрешния си свят и затова е трудно да се забележи когато изпаднат в тази криза, защото крият признаците. Но в един прекрасен ден ще видите, че те са „оголили зъбите си“ и са станали по-агресивни, упорити и непримирими. И така след като тяхната криза на средната възраст настъпи, те сякаш са се трансформирали в зодия Овен или може би дори в Скорпион.