Как да „хакнете“ ума си, за да се радвате на вълшебен сексуален живот

Как да „хакнете“ ума си, за да се радвате на вълшебен сексуален живот

Добрият секс не се свежда единствено до физическата страна на акта. Като всяко наше преживяване – всичко започва в мозъка. Ако имате някакви притеснения или несигурности, свързани със секса, това със сигурност ще окаже негативно влияние върху вашия сексуален живот.

Как може да направите секса още по-хубав, а вие да сте наистина удовлетворени? На първо място трябва да се отървете от всички негативни мисли, които се въртят в главата ви, пише rozali.com. В крайна сметка всичко започва от настройката – още много преди реално сексуалният акт да започне. Доказателство за това е и фактът, че по-голяма част от жените имат затруднения с достигането на оргазъм не заради физиологични проблеми.

Кои са най-често срещаните мисли, които пречат на секса и как може да „хакнете“ ума си, за да се радвате на вълшебен сексуален живот?

Притеснения, свързани с външния вид

Има много вариации, свързани с тези притеснения, но основната мисъл е, че има нещо нередно или непривлекателно във външния вид. Много хора се чувстват още по-уязвими и несигурни голи, което допълнително пречи на сексуалното удоволствие.

Как да се справите с тези притеснения?

Не забравяйте, че вашият партньор вече ви е виждал гола много пъти и то в различни пози, което означава, че със сигурност харесва тялото ви. Когато става въпрос за първи секс с нов човек – хората са експерти в това да си представят обекта на тяхното желание гол, още преди да са го видели в действителност. Ето защо отново нямате място за притеснение.

Притеснения за удоволствието на другия човек

Някои хора имат притеснения, свързани с техния партньор и по-точно неговото удоволствие. Разбира се, да искате да задоволите половинката си е нещо напълно нормално, но не забравяйте да поддържате баланса между своето и чуждото удоволствие. За да бъде сексът наистина хубав и двамата трябва да бъдат доволни. Вашето удоволствие е също толкова важно, колкото удоволствието на партньора ви.

Как да се справите с тези притеснения?

Просто си повтаряйте мантрата, че колкото повече вие самите се наслаждавате на секса, толкова повече и вашият партньор ще увеличава своето удоволствие от интимността с вас.

Притеснения да кажете това, което искате

Много хора се чувстват неудобно да говорят за секс, както и да си поискат това, което ще им достави най-голямо удоволствие, когато настъпи моментът. Притесненията, пречещи ви да изразите своите желания, обричат сексуалния ви живот. Не бива да се чувствате неудобно да дадете напътствия на своя партньор.

Как да се справите с тези притеснения?

В началото, когато още не сте свикнали да вербализирате какво искате, просто си кажете, че е по-добре да се чувствате малко неловко сега, но много по-удовлетворени след това. Вашето споделяне също така може да подтикне половинката ви също да поиска нещо – този обмен със сигурност ще повиши възбудата и ще направи сексът по-добър.