Как българи печелят луди пари от COVID-19 във Великобритания

Не е изненада, че българите, които се славят по света с „иновативното“ си мислене, бързо се ориентираха в ситуацията на пандемия и влязоха в поредната схема за неправомерно източване на пари.

Наши сънародници във Великобритания породиха съмнения за злоупотреба със социални помощи, насочени към борбата с коронавируса, съобщи Нова телевизия.

„Имаше одит на една от програмите и наистина ставаше въпрос за отклонени неправилно средства за над 26 млрд. паунда. Смята се, че става въпрос за организирана престъпност. Помощите се отпускат на юнашко доверие. Хората и фирмите пращат декларации. Има система, която позволява това да стане онлайн. Проверките не могат да бъдат направени в момента, в който кандидатстваш.

Много се изкушават да казват, че не работят, а всъщност не е така. Това е лесно доказуемо. Тук действа електронно правителство и може да се намерят проверки в реално време. Презумцията за невинност е застъпена много силно. В България има презумция за виновност. Ако обаче те хванат, те чакат много строги наказания. Българите може дори да бъдат екстрадирани”, разказа в ефира на „Здравей, България” Трифонова.

По думите й ситуацията с коронавируса се влошава. Новите случаи само за ден са 17 000, а на починалите – 148. „Вероятно ще се наложи национална блокада. Има градове, особено студентските, които са под блокада. Полицията на няколко пъти прекрати купони на младежи”, поясни тя.

 

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share